Vad är så bra med Bilrallyt?

rally sport2


En väg rally bil rally är helt enkelt en bil rally som äger rum på den öppna vägen, vanligtvis på öppna vägar. Det har blivit en mycket populär sport i Storbritannien, särskilt i Wales, och historiskt har varit ryggraden i “gräsrötterna” av country club-Vad är så bra med Bilrallyt?

För de flesta väg rallyn, kan deltagarna ses för att bestå av professionella förare och erfarna entusiaster. Som sådan kommer de vanligtvis har en betydande mängd erfarenhet, så att de kan upprätthålla god form och att kunna hantera eventuella utmaningar som kan komma deras väg. Vägrallyn brukar starta och sluta i relativt små stadskärnor, ofta där det finns gott om parkeringsplatser.

Lista över motorsporttermer

Väg rallyn är dock mycket mer än bara motorcyklar; de är konstruerade kring höghastighetsfordon som racerbilar, prototyper, rallybilar, racerbilar och så vidare. Som sådan, när en rallybil är inblandad, är det alltid viktigt att fordonet kan upprätthålla hastigheten över långa avstånd. Men även den mest kraftfulla bilen är inte så stark; fordonet måste kunna klara av accelerations- och bromskrafterna, och föraren bör vara medveten om vilken typ av styrning de tillämpar. Detta kan vara ett otroligt krävande jobb, men det är verkligen en som kan göras – förutsatt att föraren är villig och kan.

Som väg rallyn kan ofta vara mycket svårt att följa, många människor kommer att välja att hyra en rallybil förare. För att hyra en förare måste man först leta efter om de kvalificerar sig som amatör – även om många klubbar kommer att acceptera endast de som har avslutat ett visst antal rallykörningar som amatörförare. När en amatör förare har hittat en lokal klubb, bör de boka tid och få monteras för rätt kläder, som sedan kommer att vara nödvändigt för alla väg rally de kan vara inblandade i. Vissa väg möten kommer också att kräva förare att vara klädd, så detta är en annan viktig punkt att tänka på.

Bilrally och flygtävlingsvinst

Medan de kläder som bärs under väg rallyn är i allmänhet mycket mindre utarbeta än de som används i rally racing, kommer de fortfarande att behöva vara hållbara nog att klara av påfrestningarna i ett rally. Förarna kommer också att behöva vara medvetna om väderförhållandena och de eventuella faror som kan uppstå för att undvika olyckor och skador på sin bil och andra deltagare.

Rallyna själva är utformade för att äga rum i en mängd olika miljöer och omständigheter, så det är en bra idé att läsa upp så mycket om den särskilda typen av rally innan du registrerar dig. så att du vet exakt vilken typ av miljö ditt rally kommer att ske i, och exakt vilken typ av bil att ta med. Du kan bli ombedd att köra i en mycket liten bil, eller i ett utomhusevenemang, beroende på i vilken miljö du tänker delta.

Körning är oftast den största utmaningen och många människor väljer att köra för det stora roliga i det. Men det är också vanligt att de anställer en förare att följa med dem för att säkerställa att de kan hålla jämna steg och förbli säkra och på rätt kurs – särskilt om loppet kommer att vara en längre sträcka eller kommer att vara mer delaktiga.

En av de mest spännande sakerna med en bil rallykörning är möjligheten att uppleva en adrenalinkick, särskilt om du kommer in i en snabb bil. Och om du lyckas avsluta först, får du fira genom att få tävla bilen i ett lopp och vinna den.