Rally Racing drabbats av ekonomi

rally sport4

På grund av den globala ekonomin avmattning, och den belastning som ålagts biltillverkare från fallande auto försäljning, många biltillverkare drar sig ur dyra motorsport. De senaste uttagen från motorsporten är Subaru och Suzuki, som båda har meddelat att de inte kommer att tävla i Rally-VM.

Med utgången av Subaru och Suzuki, lämnar WRC endast Citroen och Ford som enda tillverkar konkurrens i nästa års mästerskap säger Subaru Service Seaside. Med tanke på Fords kamp, kan de vara nästa att lämna sporten.

Ericsson Motorsport

Med den snabba försämringen av den globala ekonomin, Buffalo Suzuki återförsäljare säger att biltillverkare har svårt att stanna kvar i kostsamma racing tävlingar. För att stärka sitt varumärke, Suzuki och Subaru har båda valt att skärpa sina budgetar och fokusera bara på vad som verkligen är nödvändigt för att deras totala framgång. Enligt Salinas Collision Center, minskad lönsamhet från krympande bil efterfrågan över hela världen har gjort det nödvändigt att minska utgifterna där det är möjligt, även inom motorsport.

Turkisk ekonomi avgör WRC kalendern

Honda har redan bugat sig ur Formula One racing av liknande skäl som biltillverkaren behövs för att tillämpa kontanter mot mer avgörande affärsinitiativ enligt East Hartford CT Honda. F1-team som Honda kan spendera så mycket som $ 500 miljoner per år, men rallyracing är betydligt billigare.

Subaru och Suzuki var båda konkurrenskraftiga i rally racing. Subaru i synnerhet har varit en av sportens ikoner, och är en del av deras varumärke.